Za otroke so piščančji zrezki vedno dobra izbira, saj jih lahko pripravite na različne načine

Piščančje meso se zaradi enostavne in hitre priprave pogosto znajde na krožnikih. To velja še posebno za meso brez kosti. Najbolj priljubljeni so zagotovo piščančji zrezki, katere zaradi neizrazitega okusa najbolj obožujejo otroci. Piščančji file ne vsebuje veliko maščob, zato je to živilo priljubljeno pri številnih dietah.

Pečen piščančji file je zaradi neustrezne priprave hitro presuh in pustega okusa. Zaradi tega se ga pogosto postreže s sočnimi omakami ali se jih popeče v manjših trakcih ter ponudi samostojno. Piščančje zrezke lahko pripravite na veliko načinov, otroci imajo zagotovo najraje pohane ali ocvrte. Žal pa tovrstna priprava ni najbolj privlačna za zdravje, saj vsebuje preveč nezdravih sestavin.

Za otroke so piščančji zrezki vedno dobra izbira, saj jih lahko pripravite na različne načine

 

So piščančji zrezki okusni tudi v naravni omaki?

Ker je piščančje meso pusto, jih pogosto pripravljamo v omakah, juhah in enolončnicah. Zelo priljubljeni so piščančji zrezki v omakah, katere lahko postrežete s številnimi prilogami, ki obogatijo obrok. Enostavna in zelo dobra je naravna omaka, v kateri dobro izpadejo tudi gobe.

Zrezke le enostavno začinite s soljo, česnom v prahu in poprom ter jih popečete. Dodate jušno osnovo in kuhate, da polovico izhlapi, nato dodate zgoščenec, zmes moke in vode, ter kuhate, da se zgosti. Naravne zrezke lahko postrežete s polpeti, krompirjevimi jedmi, solatami, …

 

Okusni piščančji zrezki v smetanovi omaki so poslastica za otroke

Če boste želeli otroka prepričati v okusnost piščančjega mesa, potem so piščančji zrezki v smetanovi omaki odlična izbira. To velja še posebno, če na koncu potresete še sir. Zrezke najprej popečete na obeh straneh. Ljubitelji čebule in gob dodate najprej čebulo in jo popražite, nato dodate zgoščenec.

Za zgoščenec uporabite mlete ovsene kosmiče, ki okusa ne spremenijo, jed pa zgostijo. Nato omako zalijete s smetano in vodo ter mešate toliko časa, da omaka lepo povre in se zgosti. Začinite in solite po okusu. Zrezke dodate na koncu in pustite, da nekaj časa rahlo vrejo. Postrežete jih lahko s številnimi prilogami.