Moj Filternet, prijava

University of Tartu

Kartica

Več o programih in prijava na University of Tartu

 

 

 

V tujino s Filternet.si in DREAM FOUNDATION

Lokacija

Tartu, Estonija , Slovenija

Tartu, Estonija , Slovenija

 

O Univerzi v Tartuju

Univerzo v Tartuju je ustanovil  švedski kralj Gustavus Adolphus, in sicer leta 1632. Ustanovljena je bila po vzoru Univerze v Uppsali na Švedskem in je namenjena raziskovanju in izobraževanju v različnih disciplinah.

Skozi stoletja je University of Tartu (UT) ostala zvesta tej usmeritvi in je še danes edina klasična univerza v Estoniji. Raziskave na UT so podvržene različnim disciplinam – tako medicini in filozofiji, kot genetiki in računalništvu.

Kot državna univerza, UT poudarja pomen mednarodnega sodelovanja in partnerstva z uglednimi univerzami in raziskovalnimi ustanovami po vsem svetu. Raziskovalni potencial univerze je razviden iz dejstva, da je edina baltska univerza, ki je bila povabljena v Coimbra Group, prestižni klub priznanih univerz.

UT vključuje devet fakultet, pet kolidžev ter več regionalnih razvojnih enot, od katerih se zadnji dve nahajati v različnih delih Estonije.

 

Zakaj izbrati Univerzo v Tartuju?

Univerza v Tartuju, ustanovljena leta 1632, je med 600 najboljšimi svetovnimi univerzami.

V letu 2009 je bila Univerza v Tartuju uvrščena med vodilnih 5% univerz na svetu glede na revijo Times in njen QS World University Rankings. Po podatkih Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), je na svetu 12 000 univerz. Izmed teh 12 000, so izbrali najboljših 5%. Sistem razvrščanja, ki upošteva raziskovanja akademikov in delodajalcev, razmerje med številom študentov in pedagoških delavcev, število citatov v raziskovalnih publikacijah in število mednarodnih učiteljev in študentov.

 

Temelji kakovostnega izobraževanja se skrivajo v odlični raziskovalni dejavnosti

Univerza v Tartuju je ena najboljših raziskovalnih ustanov na svetu. Estonska znanosti, ki jo vodi UT, sodi v zgornjih 50% držav na svetu v vseh 22 raziskovalnih področjih, določenih v bazi podatkov Essential Science Indicators (ESI). Po ESI, je Univerza v Tartuju med 1% najbolj citiranih univerz in znanstvenih ustanov v znanosti o okolju in ekologiji, klinični medicini, biologiji, kemiji in družbenih vedah. Študij na Univerzi v Tartuju je tesno povezan z raziskovalno dejavnostjo, ki jo opravljajo univerzitetni znanstveniki.
 

Veliko svetovno znanih znanstvenikov je povezanih z Univerzo v Tartuju

Dvorana slavnih Univerze v Tartuju vključuje fizika Moritza Hermanna Jacobia in Emila Lenza, kemika Carla Clausa in Wilhelma Ostwalda, psihologa Carla Schmidta, farmacevta Johana Georga Dragendorffa, anatoma Augusta Rauberja, naravoslovca Karla Ernsta von Baera, ustanovitelja kulturne semiotike Jurija Lotmana, in še veliko več.

 

Univerza v Tartuju je 1. izbira estonskih maturantov

Univerza v Tartuju ima vodilni položaj na nacionalnem trgu izobraževanja in vsako leto privabi več kot četrtino vseh maturantov, ki nadaljujejo šolanje v visokem šolstvu. Za izobraževanje na področjih, kot je medicina ali pravo, je Univerza v Tartuju edini ponudnik v Estoniji.
 

Univerza v Tartuju gradi partnerstva z vodilnimi svetovnimi univerzami in podjetji

Študentje Univerze v Tartuju, zaposleni in znanstveniki prispevajo in pridobijo korist od sodelovanja z mnogimi svetovnimi partnerji: University of Helsinki, Moscow State University, Tsinghua University, University of Melbourne, Uppsala University, Univerze v Lundu in Hokkaido University,… Univerzitetni znanstveniki opravljajo raziskave in izvajajo projekte za svetovne industrijske velikane, kot sta Samsung in Philips…
 

Unikatno okolje

Medtem ko sedanji študentje uživajo v sodobnih in zelo dobro opremljenih predavalnicah, laboratorijih in učilnicah, veliko univerzitetnih stavb sega stoletja nazaj, kar ustvarja edinstven občutek in je skladna mešanica starega in novega.

 

Mednarodna skupnost

Vsako leto Univerza v Tartuju gosti več kot 600 mednarodnih študentov. Mednarodni študenti prihajajo iz več kot 30 držav z vseh koncev sveta. Več kot 100 mednarodnih uslužbencev poučuje in dela na Univerzi v Tartuju. In še veliko več takšnih, ki pridejo predavati ali le na kratke tečaje.

 


Dodaj odgovor

Za objavo komentarja se morate prijaviti.